blog

Blog

Hynek Čermák a Lucie Vondráčková o štěstí, adventu i o tom, jak odpočívají

Hynek Čermák a Lucie Vondráčková přijeli 1. prosince do třebíčského Národního domu s hrou Štěstí. Co pro ně štěstí znamená? "Podle mě štěstí přeje připraveným. Tomu věřím a k tomu vede i svoje děti," říká Lucie. Hynek si myslí, že je dítě štěstěny. "Všechno, o co jsem v životě usiloval, tak se mi podařilo. Štěstí je moje druhá máma."

číst více
Studenti si zkusí novinářskou práci na vlastní kůži

Jak napsat dobrou reportáž a udělat skvělý rozhovor? Co je to v mediální branži otvírák a kraťas? Jak sestříhat zvukovou nahrávku pro rádio?  Letní žurnalistická škola se letos uskuteční na Vysočině už po devatenácté.

číst více
Richard Krajčo: Splnil jsem si všechny své hudební sny. Teď si plním ty v soukromém životě

Třicet let je tváří nejznámější české kapely Kryštof. Svůj sen si splnil, když vyprodali Strahov. Lidé ho znají jako zpěváka, přitom studoval herectví. 

číst více
Vojta Kotek: Díky rolím, které hraju, se učím lépe vyznávat v lidech

O jedinečnosti člověka, o životě i o plánech kapely, kde hraje Vojta Kotek na baskytaru, jsme si povídali v Národním domě v Třebíči.

číst více
Ani trošku nebyla se Zdeňkem Troškou nuda

Kdo by neznal Zdeňka Trošku? S kolegou fotografem a skvělým kamarádem Pavlem Rybníčkem jsme se s ním potkali v úterý 8. února v třebíčském Národním domě. Hned jak vešel dovnitř, tak se smál. Fakt moc milej člověk. Využili jsme čas, kdy byl sál ještě bez diváků a požádali ho o pár minut pro nás. Pavel vybral vhodné místo pro focení a pustili jsme se do toho. A přitom jsme se ptali na všechno možné a pan Troška ochotně odpovídal. Něco málo z toho našeho povídání si můžete přečíst tady.

číst více
Jaderná akademie v době koronaviru online

Seminář pro učitele základních a středních škol, kde by se dozvěděli, jak to vypadá s výstavbou nové Jaderné elektrárny Dukovany u kde bude stát nový jaderný blok. A také kdy a jak mohou školy spolupracovat s ČEZem v oblasti vzdělávání a stáží. Dokonce se měli učitelé jít podívat přímo do reaktorového sálu, k samotnému srdci elektrárny.

číst více
Janúšova usedlost v Žítkové – malá chaloupka, velký příběh. Píše ho Třebíčák Marek Matějek

Moravské Kopanice a především vesničku Žítková proslavil fenomén žítkovských bohyní. Tento kraj uchvátil i historika a teologa a našeho kamaráda z Třebíče Marka Matějka. Před čtyřmi lety zde s rodinou koupil starou rozpadající se usedlost. Tradičními postupy ji opravuje. Věnuje ji veškerou energii, čas i peníze.

číst více
Pěšky do Hlubokých Mašůvek. Poprvé

Znáte Hluboké Mašůvky? Je to opravdu významné poutní místo. Hlavní pouť, na kterou se sjíždějí a scházejí stovky lidí z celé republiky se koná první víkend v červenci. Pro mě jsou Mašůvky srdcová záležitost. 

číst více
Za všechno může starosta!

Nemají to jednoduché. Starostové. Můžete namítnout: Ale kdo to má dnes jednoduché? Vím. Ale dovolte můj pohled z vlastní zkušenosti.

číst více