Jaderná akademie v době koronaviru online

květen 2020

Seminář pro učitele základních a středních škol, kde by se dozvěděli, jak to vypadá s výstavbou nové Jaderné elektrárny Dukovany u kde bude stát nový jaderný blok. A také kdy a jak mohou školy spolupracovat s ČEZem v oblasti vzdělávání a stáží. Dokonce se měli učitelé jít podívat přímo do reaktorového sálu, k samotnému srdci elektrárny.

Koronavirus změnil plány. Ale my jsme se nedali

Nápad na Jadernou akademii vznikl v Energetickém Třebíčsku. Několik let toto sdružení pořádá semináře pro studenty týkající se jaderné energetiky a možnosti jejich uplatnění. Chtěli jsme připravit také seminář i pro učitele. Přeci jen mají vliv na své žáky a studenty a mohou je nasměrovat na technické obory a k jádru. Šikovných lidí totiž bude potřeba opravdu hodně! Budou to stovky.

S lidmi ze Skupiny ČEZ jsme dali hlavy dohromady

Jadernou akademii jsme připravili online. A až se vše pomine, budeme pokračovat, a to se potkáme už na atomce. Přemýšleli jsme, jestli natočit přednášku nebo jít do formy rozhovoru. Zvolili jsme dynamičtější rozhovor. Díky tomu jsme se získali odpovědi přesně na to, co učitele zajímá.

Koho ve videu uvidíte?

Vítězslav Jonáš z Energetického Třebíčska vysvětluje, proč to vše děláme.

Martin Uhlíř šéfuje přípravě výstavby nové jaderné elektrárny a už několik let se sdružením Energetické Třebíčsko spolupracuje na seminářích pro studenty. Není povolanějšího člověka, kdo by řekl více. A spolupráce je s ním skvělá!

Linda Navrátilová má na starosti v ČEZ spolupráci se školami, organizuje Letní univerzitu a Jadernou maturitu. Je to žena činu, která s námi jde do všech nápadů, které mají smysl.

Pohledy, které jste ještě neviděli

V prostřizích jsou záběry z dronu, které ukazují Jadernou elektrárnu Dukovany z ptačí perspektivy. Tohle opravdu musíte vidět!

 

Na fotce Eva Fruhwirtová a Martin Uhlíř, ředitel EDU II.